Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Disamore - makten, maffian och fotbollen
Isbn: 978-91-4350-444-6
Förlag: Bokförlaget Forum
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Disamore - makten, maffian och fotbollen

Italien är ytterligheternas land, här finns både det värsta och det bästa, det fulaste och det vackraste. Det gemensamma kittet – som förenar tanten i kaffebaren, de hårda killarna på ståplats och ungarna som spelar boll på gatan – är den gränslösa kärleken till fotbollen. Fotbollen är som Italien. Paradoxal, komplicerad, underbar och frustrerande. Bakom kulisserna styr maffia, pengaintressen och ljusskygga individer.
För att fullt ut förstå italiensk fotboll måste man först förstå maffian. Journalisterna Mats Lerneby och Malena Johansson berättar initierat och medryckande om ett fotbollsland där andra intressen än de rent idrottsliga har sitt finger med i allt från laguppställningar till arenabyggen. Vi får följa svenske Jens Bernhardsson som försökte leda sitt fotbollslag på ett laglydigt sätt och fick erfara vad som händer när man bryter oskrivna regler, liksom turerna kring skandalen då Juventus flyttades ner i Serie B. Lerneby och Johansson tar oss med in i rättegångssalarna och upp bland ultrasfansen på läktaren. De skildrar hur den napolitanska camorran försöker köpa en fotbollsklubb i Serie A och pratar fotboll med Roberto Saviano.
Disamore är ett reportage om ett land där fotbollen, makten och maffian är så tätt sammanlänkade att om en faller så faller alla.

Omslagsformgivare: Patrik Lindvall


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone