Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Profetens mantel : den muslimska världen 2001-2006
Isbn: 978-91-7343-343-3
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Samhälle & politik Religion
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Profetens mantel : den muslimska världen 2001-2006

Profeten Muhammeds mantel är en symbol för maktens legitimitet. I Profetens mantel behandlar Jan Hjärpe utvecklingen i den muslimska världen från den 11 september 2001 till och med avrättningen av Saddam Hussein i Irak den 30 december 2006.

Hjärpe går igenom händelseutvecklingen område för område och hur »kriget mot terrorismen« förändrat livsvillkoren och den politiska situationen. Han behandlar ockupationerna av Irak och Afghanistan, valet som gav Hamas segern i Palestina, Israels angrepp på Libanon och utvecklingen i Iran. Oron som Jyllands-Postens Muhammedteckningar utlöste och självmordsbombarnas psykologi analyseras ingående. Hjärpe gör också en unik genomgång av de öppna brev Usama bin Ladin och den iranske presidenten Mahmud Ahmadinejad skrivit till det amerikanska folket och president Bush.

USA står inför ett vägval i Mellanöstern. Tvingas Bush-administrationen till reträtt i Irak och vilka konsekvenser får det i regionen? Vem tar upp profetens mantel?

Jan Hjärpe är professor emeritus i islamologi. Han har publicerat ett flertal böcker om den muslimska världen och om islam.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone