Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brandvägg
Isbn: 978-91-7343-193-4
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Brandvägg

Det ligger en man på gatan framför den blå automaten. I handen håller han en vit lapp. Den visar att han har 9765 kronor på sitt konto. Kort dessförinnan har ett taximord inträffat i Ystad. Förövarna är två unga flickor som tycks helt oberörda av gärningen. Helt oväntat lyckas den äldre av dem rymma.

En sen kväll slocknar plötsligt ljuset. Ett strömavbrott slår ut stora delar av Skåne. Förklaringen finns i en ensligt belägen transformatorstation. Därinne ligger den svartbrända kroppen av en människa som nu mest liknar en mumie.
   Så småningom börjar kommissarie Wallander ana att de olika händelserna hänger samman. Det finns några som agerar. Som har ett syfte och en plan. Några har förstått hur sårbart det moderna samhället är. Och tänker utnyttja det till det yttersta.

"Bortsett från Wallander själv är Brandvägg faktiskt en briljant deckare eftersom den demonstrerar Mankells två starkaste sidor: en kuslig förmåga att angripa den exakt rätta aktuella skräckhistorien, samtidigt som den bevarar många av berättarteknikerna från tidigare deckarförfattare" skrev The Spectator.

Henning Mankells böcker om kommissarie Wallander har sålt i närmare 25 miljoner exemplar över hela världen. Prisbelönta. Filmatiserade. Brandvägg är den åttonde boken i serien.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone