Hoppa till innehållet
Omslagsbild för HKH Victoria - ett personligt porträtt
Isbn: 978-91-1303-542-0
Förlag: Norstedts
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

HKH Victoria - ett personligt porträtt

HKH Victoria - ett personligt porträtt är boken om kronprinsessan Victorias liv men framför allt om det decennium som gått sedan den unga hovreportern Catarina Hurtig började följa henne. Tio år fyllda av kärlek, rykten, löpsedlar och dramatik.

Catarina Hurtigs första "möte" med kungafamiljen ägde rum 1984 när Jönköping firade 700-årsjubileum. Hon var nio år gammal och fick följa med sin rojalistiska mormor till stan och beskåda kungaparet. Då var samlarserien "Det kungliga året" ett självklart inslag i mormors bokhylla. Tjugofem år senare är Catarina författare till densamma och har dessutom gett ut boken Uppdrag: Prinsessa på inte mindre än åtta språk. Hon har även belönats med en Silverpocket för pocketversionen av Prinsessor om tio av de nya, moderna prinsessorna i Europa - verklighetens askungar som träffat drömprinsarna och glidit in i de kungliga gemaken på en räkmacka ...

Kronprinsessan Victorias hemkomst från USA, där hon fått hjälp med sina ätstörningar, sammanföll med Catarinas anställning på Den kungliga veckotidningen. Samtidigt som Victoria startade sin lysande bana som kronprinsessa skapade Catarina sin karriär som hovreporter, programledare och författare. Hon fick förmånen att resa med prinsessan till Uganda, Etiopien, Lettland och Kosovo, och vara med henne både på representation och bakom kulisserna. Hon såg en vilsen men ambitiös tjej med stor potential som delade med sig av sitt liv både i intervjuer och off the record.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone