Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Spåren på bryggan
Isbn: 978-91-6330-400-2
Förlag: Kura Skymning Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Spåren på bryggan

Strängnäs i januari 1965
Snöstormen hade precis blåst över och nu stod en stor samling människor och tittade bestörta ut över fjärden. I ett område med knagglig, blåsvart is syntes en nästan överfrusen vak. Där stack överkropparna på två människor upp. Sannolikt var det en kvinna och en man, tryckta tätt mot varandra, nästan omslingrade. De såg ut att vara fastfrusna i isen.

Dubbelmordet visar sig ha kopplingar till Sundby sjukhus, varifrån en mentalpatient har rymt under stor dramatik föregående natt. Utredningen som leds av polisinspektör Sven Aronsson försvåras avsevärt av den lilla stadens slutenhet liksom människors fördomar och rädsla.

Strängnäs i november 2005
Staden befinner sig i förändringens tid. Sundby sjukhus är sedan länge nedlagt och nu är det regementets tur. Kommunpolitikerna står inför en gigantisk utmaning. Fredrik Gransjö på lokaltidningen, inflyttad från huvudstaden och tidigare kriminalreporter, följer utvecklingen med vass penna och stor oräddhet. När en okänd man hittas brutalt avrättad i en park nära stadens centrum visar det sig ha ett oanat samband med dubbelmordet 40 år tidigare och Fredrik dras in i ett fall som inte liknar någonting han har sett tidigare. Maria Carlson och hennes kollegor vid Strängnäspolisen ställs inför en svårhanterlig situation vars snabba och våldsamma utveckling lämnar ansvaret helt i deras händer. Vad är det som händer och varför? I botten finns flera mäns kärlek till samma kvinna och dess följder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone