Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Inte ett ord
Isbn: 978-91-8644-791-5
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Inte ett ord

Nina har av en slump upptäckt att pappa är otrogen och att han funderar på att skilja sig och lämna Nina, lillebror Tim och mamma i sticket. Mamma verkar inte veta något om detta. Det är en hemsk hemlighet att bära runt på och Nina känner sig arg och ledsen. Därför bestämmer hon sig för att sluta prata med pappa. Inte ett ord ska hon säga till honom.

Men det visar sig snart att det inte är så lätt att bara tiga ihjäl någon. För trots att Nina är arg på sin pappa så älskar hon ju honom fortfarande. Vad ska Nina ta sig till? Och kommer pappa att lämna familjen?

Boken handlar om svåra ämnen som vuxnas svek, hemligheter och en familj som är på väg att splittras. Mitt i detta kaos står en flicka som bär på sin pappas tunga hemlighet. Det är tur att hon har sin kompis Asta, och Tor. Tor som talar med henne om hur svårt det är att förlåta. Och kanske är han också lite kär i henne.

Inte ett ord är skriven av Bente Bratlund. Hon lyckas alltid väcka läsarens lust att läsa om lite svårare och mer psykologiska situationer.

Denna bok är från 10 år, men kan även passa ungdomar på högstadiet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone