Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Obruten - en sann berättelse från andra världskriget
Isbn: 978-91-7351-901-4
Förlag: Damm Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2012

E-bok

Obruten - en sann berättelse från andra världskriget

En eftermiddag i maj 1943 störtade ett amerikanskt bombplan i Stilla havet och försvann. Kvar på havsytan fanns bara spridda vrakdelar och spår av olja, bensin och blod. Men plötsligt dök en människa upp. Det var en ung löjtnant som lyckades kämpa sig ombord på en livflotte.
Så inleddes en av andra världskrigets mest häpnadsväckande odysséer. Löjtnanten hette Louis Zamperini och han befann sig plötsligt på en liten livflotte på drift mot det okända. Framför honom låg hundratals mil av öppet hav, attackerande hajar, en läckande flotte, törst och svält, fiendeflyg och – bortom det – en till och med större prövning.

Zamperini skulle komma att drivas till den yttersta gränsen för vad en människa klarar av, och han skulle möta desperation med påhittighet, lidande med hopp, brutalitet med uppror. Hans öde hängde på den allt skörare tråd som var hans viljestyrka.

Den kritikerrosade och bästsäljande författaren Laura Hillenbrand har skrivit en oförglömlig och oavbrutet spännande bok om en man som utsätts för extrema prövningar, men som vägrar att låta sig knäckas. Obruten är ett gripande vittnesmål om människans förmåga att höja sig över sina yttre omständigheter.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone