Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alex i koma
Isbn: 978-91-2968-408-7
Förlag: Rabén & Sjögren
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: mars 2012

E-bok

Alex i koma

Under Stockholm sägs en helt annan stad finnas - Tunnelstaden. Den ska ha byggts som nödrum för regering och riksdag i krigstid. Kasper och hans urban exploration-gäng tänker hitta den.

Smyga in i nedlagda fabriker, hitta gångar under staden och tunnlar genom bergen - det är Kaspers stora intresse. Tillsammans med Alex, Viking, Sylvester och Apan upptäcker han delar av staden som du garanterat inte kan hitta i en guidebok. Men när de är i slakthusområdet en mörk natt går något fruktansvärt snett, Alex faller genom ett tak och blir liggande i koma. Efter det splittras gänget och Kasper blir tvungen att jobba hela sommaren för att kunna betala sina böter.

Lyckligtvis föreslår Alex mamma att Kasper ska flytta in i sin väns lägenhet för att den inte ska stå tom. Men vad är det för böcker Alex har i hyllorna? Och vem är "Timmerman" som plötsligt kontaktar Kasper? En natt hörs underliga ljud och i hallen och där står en tjej. Hon vet var Tunnelstaden ligger och vill att Kasper tar sig ner i underjorden för att hämta något dyrbart som hennes farfar lämnat kvar. Efter en halsbrytande nedstigning i underjorden kommer Kasper äntligen fram, men det visar sig att han inte är den ende som rör sig där nere.

Alex i koma är ett spännande, urbant äventyr med högt tempo.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone