Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jane Eyre / Lättläst
Isbn: 978-91-7053-156-9
Förlag: LL-förlaget
Kategori:
Romaner Lättläst
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Lo Iweborg
Length: 2 timmar 11 minuter

Ljudbok

Jane Eyre / Lättläst

Detta är en LL-bok! Dessa böcker är speciellt anpassade för läsare och lyssnare som på grund av läsovana, svårigheter med språket eller andra skäl helst inte läser eller lyssnar på vanliga böcker.

Janes barndom blir svår när föräldrarna dör. Hon lämnas bort till elaka släktingar, som snart skickar Jane till en skola för fattiga flickor.

Men Jane vägrar att leva fattig och lydig. Hon vill bestämma över sitt eget liv. Som 18-åring tar Jane plats som lärare åt en liten flicka på den fina gården Thornfield. Ägaren herr Rochester och Jane blir kära i varandra.

Jane trivs på Thornfield, men det är något underligt med huset. Från vindskammaren hörs konstiga skratt. En brand hotar att ta livet av herr Rochester. Jane undrar vad som händer.

Så en dag får Jane höra den hemska sanningen. Hon flyr från Thornfield och mister nästan livet. Men Jane ger inte upp. Hon ser till att hon blir självständig och får den man och det liv hon älskar.

Boken Jane Eyre av Charlotte Brontë är älskad av sina läsare alltsedan den kom ut i mitten av 1800-talet. Malin Lindroth har återberättat den berömda romanen till lättläst svenska.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone