Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dynastin Stenbeck : succéer och tragedier i en finansfamilj
Isbn: 978-91-9771-912-4
Förlag: Voice Professional
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Hans Sandqvist
Length: 8 timmar 30 minuter

Ljudbok

Dynastin Stenbeck : succéer och tragedier i en finansfamilj

Den här boken handlar om tre generationer Stenbeck, en familj som blev en finansdynasti. En dynasti som genomgått många svårigheter och kriser, men har överlevt och utvecklats och idag står stark.
Historien om familjen Stenbeck är ett enastående exempel på affärsutveckling men också en såpopera på riktigt. Där finns stora framgångar men också misslyckanden, hårdföra metoder, rikedom, makt och kärlek men också ond, bråd död. I fokus står Jan Stenbeck, den mytomspunne finansmannen som 2002 hastigt gick bort i en hjärtattack. Ibland buse och hänsynslös chef, ibland stimulerande medmänniska, omtänksam och generös. En särpräglad person och en av våra stora entreprenörer. Men Jan Stenbeck var ett led i en dynastikedja och startade ingalunda från noll – det fanns föregångare, och det finns efterföljare. Hans äldsta dotter Cristina är numera koncernens frontfigur.
Författaren har i många år följt Stenbecksfärens utveckling och även träffat och intervjuat flera av huvudpersonerna. Hans syfte är att skildra uppbyggnaden av ett av Sveriges främsta företagsimperier, försöka förstå vad som drivit – och driver – aktörerna, skildra deras miljöer och relationer. Få grepp om dem både som företagare och som människor.
Välkommen in i Stenbeckarnas värld!

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone