Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dr Jekyll och Mr Hyde
Isbn: 978-91-8602-317-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning Fantasy & SF Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Anders Ekborg
Length: 2 timmar 42 minuter

Även tillgänglig som: E-bok
Ljudbok

Dr Jekyll och Mr Hyde

Den unge forskaren Henry Jekyll är som besatt av att avslöja själens alla hemligheter.
Hans intention är att finna ett sätt att isolera och utplåna mänsklig ondska, och under ett experiment lyckas han till sist framställa ett mystiskt elixir med oanade krafter. Strax därpå anländer Mr Hyde till staden.
Mr Hyde skapar sig snabbt ett dåligt rykte och blir ökänd bland stadens invånare. När Dr Jekyll kommer till sin vän och advokat Mr Utterson för att testamentera allt han äger till Mr Hyde börjar Mr Utterson ana oråd. När advokaten undersöker saken närmare upptäcker han snart att de två mycket olika männen är sammanbundna på ett oerhört besynnerligt sätt.



Robert Louis Stevenson (1850-1894) var en romanförfattare, poet och reseskildrare från Skottland. Han föddes och växte upp i Edinburgh, där han också påbörjade utbildningar till ingenjör och inom juridik. Vid 25 års ålder lade han studierna åt sidan för att satsa på sitt författande. Han är mest känd för de klassiska verken "Dr Jekyll och Mr Hyde" och "Skattkammarön". Stevenson led av vacklande hälsa hela livet, hans barndom präglades av sjukdomen bronkit och avled han vid 44 års ålder av en hjärnblödning.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone