Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Stolthet och Fördom
Isbn: 978-91-9793-861-7
Förlag: Psykiatriska kliniken i Skellefteå
Kategori:
Samhälle & politik Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juli 2012

E-bok

Stolthet och Fördom

I Sverige slår vi oss gärna för bröstet för vår förmåga att nå jämvikt och konsensus. Ändå finns det idag människor som aldrig blir tillfrågade om sin åsikt. Det finns till och med de som inte får den vård de behöver och har rätt till.

År 2010 skulle Sverige vara tillgängligt för alla med funktionshinder och Stockholm skulle vara den stad som var den mest tillgängliga i världen. När det gäller fysiska funktionshinder har vi kommit en bit på den vägen. Det blir vanligare att tänka på bredare dörrar och avfasade trottoarkanter för att jämna ut trösklar så att rullstolar lättare kan ta sig fram.

När det gäller personer med psykisk funktionsnedsättning är vi bara i startgroparna då man i större utsträckning än andra är beroende av andra människors attityder och bemötande. Psykiskt sjuka är en grupp som ofta demoniseras i media i samband med olika våldsbrott, som inte bara drabbar den enskilde. Fördomar föds av okunskap och kan bara bekämpas med kunskap.

I den här boken möter vi engagerade och kunniga människor som brinner för människor i utsatta och svåra situationer. Vi försöker också ta reda på om media som spridare av fördomar, faktiskt också kan vara en nyckel till en positivt förändrad attityd. Slutligen siktar vi mot framtiden och svarar på frågan om hur vi ska få ett samhälle där alla människor har en lika självklar plats.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone