Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kapten Fiennes skatt
Isbn: 978-91-8660-366-3
Förlag: Bladh by Bladh
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2012

E-bok

Kapten Fiennes skatt

Staden Elm går mot sommar och luften är dallrande het. För syskonen Milo och Vendela Grip är det dags för den efterlängtade praktikveckan. Vendelas dröm går i uppfyllelse när hon får skapa masker och sy klänningar i stadens främsta syateljé och Milo får exakt den praktikplats han vill ha: på Historiska museet.

För Milo blir det en rivstart på praktikveckan. En okänd man vid namn kapten Fiennes har nämligen testamenterat ett helt hus till museet och huset visar sig vara fyllt av skatter från 1500-talet. När Milo och farmor Minerva, som är chef på museet, sorterar och katalogiserar alla föremål börjar kusliga saker att hända. Vem eller vad är det som smyger omkring i huset? Och finns det någon koppling mellan de mystiska händelserna i huset och det hemliga sällskap som Vendela har gjort fjäderprydda masker till?

Kapten Fiennes skatt är uppföljaren till Den siste tsarens hemlighet och bok nummer två i serien om Sub rosa-detektiverna. Den bjuder på halsbrytande äventyr och spännande gåtor bland mäktiga drottningar, livsfarliga världsomseglingar och fantastiska upptäckter.

När läsningen är slut har äventyret bara börjat!

www.subrosahq.se kan du utforska staden Elm, lösa kluriga mysterier och lära dig mer om de historiska händelser som böckerna bygger på.

Du missar väl inte bonusinnehållet på sajten? Det får du tillgång till via den hemliga koden i boken. Bli medlem i Sub rosa-detektiverna, du också


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone