Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Födelsedagsmysteriet
Isbn: 978-91-6387-467-3
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: september 2012

E-bok

Födelsedagsmysteriet

Efter 10 år, 20 kluriga titlar och 2 miljoner sålda böcker vet nästintill varje barn i Sverige vilka Lasse och Maja är. Men så är också böckerna om dessa deckarkompisar spännande, roliga och finurliga!
"I dag fyller min egen lilla guldsmed femtio år", säger Barbro Palm i sitt hyllningstal till Muhammed Karat. "Den som bakar den godaste tårtan till dig, mitt russin, vinner 8 000 kronor", fortsätter hon och pekar på de tre tävlande sockerbagarna. Bagarna sliter med sina tårtor, men några av dem uppför sig rätt underligt. Särskilt en ... När ljuset slocknar och Barbro Palm skriker att hennes glittrande diamant är försvunnen, inser Lasse och Maja att det återigen är dags för ett nytt fall.
Martin Widmark är på topphumör när han i högt tempo ger sig i kast med det tjugoförsta äventyret om Lasse och Maja. Helena Willis karakteristiska illustrationer, hädanefter alltid i färg, eldar förstås på ytterligare.
Böckerna om LasseMajas detektivbyrå toppar ständigt boklistorna och tar emot pris efter pris. De är dessutom de mest utlånade titlarna på biblioteken. "Lättläst, men inte lättlöst!" har varit författarens paroll från start. Det betyder ett enkelt och rakt språk, men en välplanerad och klurig intrig. Detta, parat med det vitala samspelet med alla de roliga och skruvade bilderna, gör varje bok i serien till ett oemotståndligt läsäventyr.
 

Illustratör: Helena Willis



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone