Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag blundar och önskar mig något
Isbn: 978-91-5011-520-8
Förlag: Alfabeta
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: oktober 2012

E-bok

Jag blundar och önskar mig något

Nominerad till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok!

Den andra boken om Lisa. Lisa går i sexan och har en storasyster. Lisas bästa kompis heter Nova och är ett år äldre. Novas familj jobbar egentligen på en cirkus men bor tillfälligt kvar ett år här för att Nova just fått ett litet syskon.

Det finns några tuffa tjejer som går i högstadiet som är kompisar till Lisas storasyster. De har som en hemlig klubb som Nova och Lisa och systern gärna skulle vilja vara med i. Men för att få vara med måste man bli antagen och för att bli antagen måste man utföra en rad tester, som t ex att snatta saker, tjuvringa mm. Egentligen är det Nova som Lisa mest vill hänga med, Nova är spännande och modig och ovanlig. Själv känner sig Lisa rätt alldaglig och lite tråkig. Båda Lisas syster och Nova blir antagna till det tuffa gänget, och på något sätt får även Lisa vara med. Även om hon hela tiden känner att det är som på nåder. Att hon ändå inte liksom får vara med på riktigt...

En välskriven inkännande bok utan stora åthävor men som man vill fortsätta läsa för att den är så välskriven. Och för att man vill följa Lisas tankar och känslor som pendlar mellan hopp och misströstan för vad Nova egentligen känner för henne. Vill hon vara med Lisa för hennes skull eller för att Lisas storasyster är med i det tuffa tjejgänget?


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone