Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hyland - Legenden och hans tid
Isbn: 978-91-7343-511-6
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok

Hyland - Legenden och hans tid

Lennart Hyland är sannolikt den viktigaste personen i svensk radio- och tv-historia. Under tre decennier trollband han miljontals människor över hela vårt land. Hans program var både roliga och meningsfulla. Tage Erlander var den första statsminister som medverkade i ett underhållningsprogram. Per Oscarsson klädde av sig i direktsändning. Många artister som skulle växa till berömdheter debuterade hos Hyland.

Men Hyland hade också en svart och komplicerad sida. Alkoholen fick en allt större plats i ett försök att bota ångest och självförakt men blev ett dödligt hot mot hans liv och karriär.

Lars Ragnar Forssberg har intervjuat många personer som stod honom nära som hustrun Tuss, Tommy Engstrand och andra av "Hylands pojkar". Resultatet är den första biografin om denne massmedieikon och hans tid.

Lars Ragnar Forssberg är författare och journalist verksam i press, radio och TV med inriktning på samhällsfrågor sedan slutet av 1960-talet. Han har gett ut ett flertal böcker, bl.a. Fint folk (2006) ochBlått blod (2011).


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone