Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skuggbarn
Isbn: 978-91-8704-943-9
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: augusti 2013

E-bok

Skuggbarn

”En bok om en verklighet så ofattbart grym och förnedrande att man helst vill skjuta den ifrån sig. Caroline Engvall har gjort en viktig insats när hon lyckats få utsatta barn att våga berätta.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet


Linda var mellanstadieflickan som blev kär. Den tjugo år äldre mannen lovade henne guld och gröna skogar bara hon träffade några kompisar till honom först. Fram tills Linda var 16 år sålde hennes stora kärlek henne till män för sadistiskt sex.

Sara hade en trygg och kärleksfull uppväxt men när hennes äldre bror drabbades av cancer hade föräldrarna inte längre tid för Sara och hennes känslor. Som 13-åring började Sara döva livet med sprit och knark. För att ytterligare stänga av kroppen började hon sälja sex. Föräldrarna märkte inget. Skolan märkte inget. Och när hon till slut försökte få hjälp var det ingen som trodde på henne.

Johanna hade alltid varit den duktiga flickan. Hon hade aldrig varit kär, aldrig festat, men när skolans snyggaste kille började uppvakta henne föll hon pladask. När han och hans kompisar sedan våldtog henne upprepade gånger kände hon avsky mot sin kropp. Därför fortsatte hon att ge bort den till andra, för att skada sig själv.

Det finns ett okänt antal barn i Sverige som säljer sex till vuxna. Ju yngre desto bättre. Det finns också barn som säljs vidare av andra för sex. Den inhemska människohandeln är för många okänd, men att det finns svenska barn som säljs för sex är den bittra verkligheten. Barn som skäms och är rädda för att inte blir trodda och därför håller tyst.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone