Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett bluesliv: berättelsen om Cornelis Vreeswijk
Isbn: 978-91-7343-520-8
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: januari 2014

E-bok

Ett bluesliv: berättelsen om Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk var holländaren som berikade vårt kulturliv, förnyade vissången och av bara farten gav Bellman och Taube en ny vår.

Han var en färgstark person med ett lika färgstarkt liv. Han växte upp i Holland under andra världskrigets nazistiska ockupation, efter krigsslutet kom han med sin familj till Sverige. Också fortsättningsvis skulle hans liv präglas av uppbrott, från bostäder, vänner och kärleksrelationer, i en ständig turné. Han kallade det ett bluesliv.

Journalisten Klas Gustafson har följt Cornelis på den resa som förde honom från den holländska hamnstaden IJmuiden till den svenska folksjälen genom samtal med hans familj, ungdomskamrater, vänner och artistkolleger och inte minst genom Cornelis egna visor, dikter, noveller och personliga brev. Resultatet har blivit Ett bluesliv, den mest uttömmande biografin om Cornelis Vreeswijk.

Klas Gustafson är född 1950, är journalist och har i uppmärksammade böcker skildrat Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijks, Tage Danielssons, Monica Zetterlunds och Gösta Ekmans liv.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone