Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Astrid Lindgren i Stockholm. En biografi
Isbn: 978-91-7469-101-6
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Resor & geografi
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

Astrid Lindgren i Stockholm. En biografi

"Boken är mycket tilltalande, bilderna är många... Författarens hållning är föredömlig: initierad, engagerad och med respektfull distans ger hon inblickar i Astrid Lindgrens världar." Bibliotekstjänst

Följ med till Astrid Lindgrens liv i Stockholm! Lär känna en delvis ny bild av Astrid Lindgren - flera av uppgifterna i boken har aldrig förut varit publicerade.

Det var i Stockholm Astrid Lindgren levde 75 år av sitt liv. Där upplevde hon kärleken, gjorde karriär, såg nära och kära leva och dö och det var där hon häm­tade inspiration och blev en av vår tids mest älskade författare.

Det här är en kombination av biografi och guide med ut­gångspunkt i de platser där Astrid Lindgren bott och arbetat och som inspirerat till många av hennes berättelser. Utan Tegnérlunden ingen Mio min Mio, utan Vulcanus­gatans utsikt över takåsarna ingen Karlsson på taket, utan gravstenen hon såg på Norra begravningsplatsen ingen Bröderna Lejonhjärta.

Boken utgår kronologiskt från adresser, parker, arbetsplatser och andra ställen och innehåller historia, kuriosa, allvar och inte minst en stor dos humor, värme och många kloka ord. Här kom­mer du Astrid Lindgren inpå djupet, här lär du känna henne på ett helt annat sätt än du tidigare kunnat göra.

Du kan förstås också göra dina egen Stockholms­promenader i Astrid Lindgrens fotspår.

Boken är rikt illustrerad med ca 80 foton och il­lustrationer i svartvitt och färg.

Anna-Karin Johansson är utbildad journalist. Tan­ken på att skriva en bok om Astrid Lindgrens Stock­holm väcktes när hennes barn var små och familjen bodde i Vasastan.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone