Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gardar Gåtlösaren
Isbn: 978-91-7553-915-7
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

Gardar Gåtlösaren

Gardar Gåtlösarens sagor

 Gardar Gåtlösaren, som är bosatt i det danska Skåne för tusen år sedan och som från Trelleborg färdas till Birka, Gotland och Konstantinopel, är en ung, vikingatida detektiv. Han kallas gåtlösare (detektiv är ett begrepp som inte fanns på vikingatiden) eftersom han är runkunnig ristare och en baddare på att tyda tecken, sejda och även framträda som blotgode. Men i praktiken löser han mordproblem på ett rationellt sätt genom detektering och tolkning precis som senare tiders detektiver.

 

Han löser gåtan med de dödade husdjuren i Skåne, korsmorden i Birka och midsommarmordet i Visby. Han är med om ett sjöslag vid smålandskusten, löser problemet med den försvunna träguden i mörkaste Småland och avslöjar en stympmördare på Gotland. Mysteriet med barnen som försvinner i Götaland klarar han ut och han förföljer stympmördaren till Konstantinopel, där han träffar kejsar Basileios och på dennes uppdrag reder han bland annat ut falskmynteriet som pågår i Bysans miljonstad. Det finns till och med ”en drake” som han tampas med.

 

Författaren Bertil Falk är en dagstidnings- och TV-journalist, dokumentärfilmare, närradioproducent, författare, översättare och föredragshållare. 



Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone