Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En boxares fall
Isbn: 978-91-7553-909-6
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

En boxares fall

En äldre man hittas död i ett trapphus i centrala Göteborg, och allt tyder på en olyckshändelse. Men frågetecknen hopas när polisen försöker hitta anhöriga. Och inte blir det bättre när obduktionen visar att mannen knappast fått sina skador genom att ramla.

   Under utredningen uppstår misstankar som leder åt helt olika håll. Det blir allt tydligare att både individer och hela grupper gynnats av mordet. När polisen tror sig veta vem gärningsmannen är, inleds en intensiv människojakt i ett övergivet militärfort i västra Göteborg. Men jakten leder till nya frågor.

   Upplösningen blir oväntad och chockartad – men helt logisk. I berättelsens centrum finns ett par spanare på länskriminalen i Västra Götaland – Peter van Rijssen och Claes Tillén.

 

 

 Författaren är en 58-årig journalist och researcher på Sveriges Television. I närmare tre decennier arbetade jag på Göteborgs kvällstidning GT – varav ett antal år som kriminalreporter.

 "Ju mer jag lärde mig om den värld som befolkas av poliser, åklagare, advokater, misstänkta och dömda, desto mer irriterad blev jag på alla fel jag såg i populära tv-serier och kriminalromaner. Gör det bättre själv då”, tänkte jag. Den uppmaningen ledde till den här boken."



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone