Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det riktiga landslaget
Isbn: 978-91-7343-613-7
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: maj 2015

E-bok

Det riktiga landslaget

I sommar äger VM i fotboll för damer rum i Kanada. Sveriges landslag har några av världens bästa spelare och har rönt stora framgångar de senaste åren trots att herrfotbollen ständigt prioriteras. I den här boken presenterar fotbollsskribenten och ståupparen Moa Svan: Det riktiga landslaget.

Varför har inte Svenska Fotbollförbundet rest en staty över Therese Sjögran, som har spelat absolut flest landskamper genom tiderna? Varför heter det dam-EM och fotbolls-EM? Vad är dam för sport? Och hur kommer det sig att allt fotbollsnack leder till Zlatan?

Det riktiga landslaget är en supporters skildring av sitt lag och sina favoritspelare: Nilla Fischer, Therese Sjögran, Caroline Seger och Lotta Schelin. Det är också en beskrivning av hur illa det står till i svensk fotboll där kvinnor ständigt får sämre villkor än män. Men mest av allt är det en bok om världens bästa idrott. 

Moa Svan (född 1986) spelar fotboll i ett korplag i Stockholm, där hon också driver sin egen talkshow och arbetar som komiker. Hon har vid sidan av livet som ståuppkomiker arbetat som programledare i både radio och tv.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone