Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När Margaret Thatchers son gjorde statskupp i Afrika – Den thrillerartade sanningen om brittiska överklass-dropouts på äventyr i Ekvatorialguinea
Isbn: 978-91-7657-119-4
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single
Tillgänglig sedan: augusti 2015

E-bok

När Margaret Thatchers son gjorde statskupp i Afrika – Den thrillerartade sanningen om brittiska överklass-dropouts på äventyr i Ekvatorialguinea

Ursprungligen publicerad i Axess nr 7 2008

»På kvällen söndagen den sjunde mars 2004 lyfter en USA-registrerad Boeing 727 från Sydafrika med 64 luttrade legosoldater ombord. Vid mellanlandningen i Zimbabwes huvudstad Harare ska den före detta SAS-officeraren Simon Mann och en i sammanhanget förhållandevis ödmjuk vapenarsenal plockas upp. Ytterligare några flygtimmar senare ska Mann och hans hejdukar genomföra en effektiv och diskret statskupp i lilleputtdiktaturen Ekvatorialguinea, beläget i vad som brukar kallas för Afrikas armhåla.

Men flygplanet taxar aldrig ens ut. Eftersom det stormas av zimbabwisk säkerhetspolis.

Den misslyckade statskuppen har i alla fall för mig blivit till det mest talande exemplet på den moderna afrikabusiness vi så sällan får veta något om. I centrum finner man figuren som kanske representerar 2000-talets brittiska överklass-dropouts i Afrika bättre än någon annan.

Mark Thatcher.«

Per Hagman är född 1968. Som författare debuterade han med romanen Cigarett 1991, men har sedan dess också skrivit en rad artiklar för olika magasin och dagstidningar. Om platser, personer och politik. Hans senaste roman var Vänner för livet, som gavs ut 2010.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna – i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage – journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt – i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone