Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Royal Ascot – Hästar och hattar på kapplöpningsbanan
Isbn: 978-91-7657-117-0
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single
Tillgänglig sedan: augusti 2015

E-bok

Royal Ascot – Hästar och hattar på kapplöpningsbanan

Ursprungligen publicerad i Elle 2004

»Är det havsanemoner böljande på en exotisk havsbotten? Kanske sjöstjärnor och sådant där färgsprak som mittemellan djur- och växtriket svajar förföriskt i ett tropiskt akvarium? Eller är det rentav en fågelkyrkogård?

Nej, det är bara Ladies Day på Royal Ascot. Och det är sannerligen inte så bara. Men jag står högst upp på baksidan av läktaren på världens förnämsta hästkapplöpningar och tittar ner på folkvimlet i det område som kallas för The Royal Enclosure och trots ganska friska vindar bär alla skönheter sina hattar med en imponerande självklarhet och ovanifrån ser det då nästan ut som just en tropisk havsbotten, när alla fågelfjädrar, chiffongdetaljer och obeskrivbara ornament fladdrar i vinden.

Andra kapplöpningar må stoltsera med de högsta prissummorna i världen, men ingenting kan slå Royal Ascot i fråga om anor, glamour och tjusighet.«

Per Hagman är född 1968. Som författare debuterade han med romanen Cigarett 1991, men har sedan dess också skrivit en rad artiklar för olika magasin och dagstidningar. Om platser, personer och politik. Hans senaste roman var Vänner för livet, som gavs ut 2010.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna – i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage – journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt – i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone