Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tänk om...
Isbn: 978-91-7465-980-1
Förlag: Nomen förlag
Kategori:
Samhälle & politik Religion
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Tänk om...

Bokens titel ger två infallsvinklar beroende på hur man lägger betoningen: eftertankens ”tänk om…” eller uppmaningen ”tänk om!” Bägge aspekterna tas upp i boken.

Här granskas rasismens beståndsdelar, dess ursprung och följder förr och nu.

Det händer mycket här i världen. Bortsett från de naturkatastrofer ingen människa råder över har människan i alla tider burit ansvaret för utvecklingen. Ett krig blir inte till av sig självt! Allt som händer har sina orsaker, och de har skapats av människor. Det är det som gör historien så intressant.

Varför hände just det som hände? Det måste ha funnits en speciell anledning till, att precis det som hände faktiskt hände och inget annat. Tänk om skotten i Sarjevo 28 juni 1914 aldrig avlossats! Hade världen sluppit första världskriget då? Tänk om Adolf Hitler blivit målare, som var hans önskan i ungdomen! Hade vi sluppit andra världskriget då?

Svaret på sådana frågor kommer vi aldrig att få, men vi kan konstatera, att det ofta har varit tillfälligheter som styrt den historiska utvecklingen. Den kunde mycket väl ha sett helt annorlunda ut!

”Vinden blåser vart den vill, men den vet inte varifrån den kommer eller vart den far” (Johannes 3:8)



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone