Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Operation Ormens huvud : kriminalroman
Isbn: 978-91-4623-104-2
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2015

E-bok

Operation Ormens huvud : kriminalroman

”Han tänker på den lilla mjuka draken som farmor sydde åt honom när han var liten. Varför lämnade han kvar den i resväskan på det där stället dit han kom med de andra barnen? Han borde ha packat med sig draken. Den är så liten, alldeles len och mjuk, tar ingen plats alls, ryms i fickan. Han hade behövt den nu.”

Kinesiska barn försvinner spårlöst från flyktingförläggningar i Sverige. Kriminalinspektör Hedvig Ek vid Nationella insatsstyrkan dras in i Operation Ormens huvud, en internationell utredning kring vad som misstänks vara regelrätt slavarbete. En omfattande undercover-operation dras igång och uppdraget är att infiltrera en organisation som illegalt för in barn som svart arbetskraft från Kina till Europa. Människosmugglaren Zhou Hualong ska spåras och stoppas.

Christina Wahldéns kriminalroman Operation Ormens huvud är smärtsamt aktuell – fortfarande rapporterar nyhetssändningar om barn och ungdomar som försvinner spårlöst från svenska flyktingförläggningar. Det här är i grunden inte fiktion utan en cynisk och grym verklighet i vår egen absoluta närhet som vi inte längre får blunda för.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone