Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mot dessa våra minsta
Isbn: 978-91-6390-245-1
Förlag: MDL Konsult
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: januari 2016

E-bok

Mot dessa våra minsta

Om barns rätt till skydd mot sexuella övergrepp.

Om polisutredning, samarbete och personliga erfarenheter. 

Barn som utsätts för sexuella övergrepp förlorar sin barndom och ungdom. De förlorar sin grundtrygghet och sin tillit till vuxna, förutsättningarna för ett rikt liv. Vuxenvärlden sviker ofta, trots att barnen enda ”fel” är att ha blivit brottsoffer. 

Förövarna har som barn ofta svikits av sin generations vuxna och skall mötas med kunskap, förståelse men också av krav. De får aldrig ursäktas med en egen svår barndom. Som vuxna måste de ta sitt fulla ansvar.

Tack vare samarbete mellan företrädare för socialtjänst, polis, åklagare, barn- och vuxenpsykiatri, sjukvård och skola ökar möjligheterna, inte bara att utreda fallen bättre utan främst att hjälpa och behandla de drabbade. Därigenom ökas förutsättningarna för att framtidens barn skall kunna få ett bättre liv.

Boken riktar sig till poliser, åklagare, advokater, domare, nämndemän, socialsekreterare, barnomsorgspersonal, läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer, lärare och kriminalvårdspersonal. Den bör också läsas av alla andra med ett levande intresse för barn och barns hälsa.

Monica Dahlström-Lannes är f.d. kriminalinspektör i Eskilstuna och har mångårig erfarenhet av arbete med och samarbete kring barn som utsatts för sexuella övergrepp.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone