Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sherlock Holmes: Unge Overtons bryderi
Isbn: 978-91-7677-100-6
Förlag: Virvelvind Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2016

E-bok

Sherlock Holmes: Unge Overtons bryderi

Det är inte ofta mästerdetektiven Sherlock Holmes blir helt ställd och inte har en aning om vad en klient talar om. Men det är vad som händer när studenten Cyril Overton börjar prata om sport och en viktig match.

Först efter några minuters förvirring lyckas Sherlock Holmes och hans medarbetare doktor Watson lista ut att den unge Overton vill ha hjälp med att hitta en försvunnen spelare: Godfrey Stannton.

Trots att han inte förstår exakt varför Stannton är viktig för laget tar han sig an fallet. Han misstänker direkt att någon kidnappat spelaren för att fixa en match – eller för att pressa en rik släkting på pengar.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1904 med titeln ”The Adventure of the Missing Three-Quarter”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här översättningen till svenska publicerades år 1904 och gjordes av Hanna Flygare (1843–1925). Trots att Hanna Flygare bara var verksam från 53 års ålder var hon en av 1900-talets flitigaste översättare med över 200 titlar.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone