Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sherlock Holmes: Svarte Peters äventyr
Isbn: 978-91-7677-147-1
Förlag: Virvelvind Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2016

E-bok

Sherlock Holmes: Svarte Peters äventyr

I den här e-boken får du läsa hur mästerdetektiven Sherlock Holmes utreder ett av sina allra mest våldsamma och blodigaste fall.

Berättelsen ”Svarte Peters äventyr” handlar om mordet på sjökaptenen Peter ”Svarte Peter” Carey. Denne hittas genomborrad av en harpun i ett rum som är fyllt av blod.

Eftersom polisen är helt förbryllad av de mycket få ledtrådarna anlitar man detektiven Sherlock Holmes och på bara några timmar lyckas han inte bara lösa fallet utan även gripa den skyldige.

Den här berättelsen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1904 i Strand Magazine med titeln ”The Adventure of Black Peter”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här svenska översättningen publicerades som följetong i Svenska Dagbladet under mars år 1904 med titeln ”Den återuppståndne Sherlock Holmes. VI. Svarte Peters äfventyr”.  



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone