Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ljuset skall komma från norr
Isbn: 978-91-7569-355-2
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2016

E-bok

Ljuset skall komma från norr

Disa har fullt upp med jobb, familj och husprojekt. Hon oroar sig över sin dotter Hilda, som i vanliga fall är livsglad och sprudlar av bus, men sedan förra veckan när hon började i förskoleklass, har varit nedstämd. Ett besök hos mormor kommer att göra Disa gott.

Mormor har med stapplande steg passerat hundraårsgränsen men är fortfarande nyfiken på allt vad som händer i sin omvärld. Hennes långa liv har kantats av en fattig uppväxt på en bondgård och många historiska händelser har svept förbi. Med sitt lugn och skrockande skratt får hon alltid Disa att må bra.

I mormors hall står ett annorlunda stekspett i ett slitet paraplyställ och har gjort det så länge Disa kan minnas. Vad hon inte vet är att spettet kommer att föra in henne i den fornnordiska mytologins gåtfulla värld och att ett runmysterium kommer att uppenbara sig. Detta kommer problemlösaren i henne inte att kunna motstå. Eller är det hennes ofrånkomliga öde som pockar på?

Berättelsen skildrar vardagen för en vanlig familj, samtidigt som man får en inblick i Sveriges forntida historia i form av nordisk mytologi och litteratur, runor och runstenar samt mormoderns över hundra år gamla historia blandat med vår tids samhällsfrågor.

Läs mer på www.anna-anderzon.webnode.se.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone