Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nifelhelsfärd: Sigfararnas öde bok I
Isbn: 978-91-7569-325-5
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: maj 2016

E-bok

Nifelhelsfärd: Sigfararnas öde bok I

Nifelhelsfärd är en saga förlagd i en mytologisk vendeltid, ~700 e.Kr, där asatrons världsuppfattning är verklighet. Där troll, draugar och annat oråd dväljs i de djupa skogarna och människorna tyr sig till sina små gårdar, små ljus i ett allomslukande mörker.

På en av desa gårdar lever Erik, son till gårdens hövding Rafn som är Sigfaraättens högste jarl. Erik lever ett privilegierat liv som hövdingason, och ägnar dagarna åt förehavanden som förväntas av en högättad ung man. Långt åt sydväst ligger götarnas land, och en särskilt krigisk hövding har vänt sina blickar mot gården och gårdsfolket...

En vacker vinterdag förändras plötsligt Eriks liv, och den säkra tillvaron han lärt känna så väl tycks inom kort endast vara ett minne blott. Krig nalkas och ondskapens skepnader griper med skugghöljda klor mot Sigfararna. Erik fattar ett ödesdigert beslut, som tar honom in på den väg som endast völvor och trollkarlar vandrat innan. En väg kantad av lidande, sorg och död. En väg kantad av nattmaror, tursar och istroll.

Tom Oden Ahlqvist är Master of Arts i Arkeologi med inriktning mot Nordisk järnålder och kritisk Vetenskapsteori. Hans intresse för forntidens folk och deras seder fann han redan under tonåren, och han hyser en osläcklig kärlek till allt som eggar fantasin, om det så är fantasy eller science-fiction, oavsett medium (bok, film, datorspel, rollspel, levande rollspel). Detta är hans första gengåva till allt han älskar, från de episka isländska sagorna till universitetsföreläsningarna, från Mälardalens grönskande stränder till Kebnekaises vackra högfjäll, och från vikingamarknaderna till rollspelsmötena med tända ljus, tärningar och spänning. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone