Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skiftet
Isbn: 978-91-8818-712-3
Förlag: Ebes förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Skiftet

SKIFTET - en thriller som utmanar allt vi är!
Författare: Kenneth Filipsson


Världen är inte vad vi trott, inte heller vi människor. Frambrytande naturvetenskapliga landvinningar ger märkliga besked. Som skakar om. Vad händer när ny kunskap utmanar rådande sanningar? Hur reagerar mänskligheten?
 
Skiftet är en spänningsroman där professorn och deterministen Mark Fredel, får uppleva hur hans gamla kärlek, Linn, förvandlar fantasierna om ett romantiskt äventyr till något helt annat. Något han inte ens kunnat drömma om i förväg. Eller, har han det?
 
Mark dras med i omskakande händelser, inte bara genom att bli en bricka i ett världspolitiskt spel, utan också genom de privata insikter som tränger sig på. Den gamla världsbilden knakar i fogarna. Vad är det som pågår? Vem är egentligen Linn? Och vem är han själv?

Skiftet utspelar sig på Svalbards vita vidder, i Cambridge-universitetets England och i det varma Sydfrankrike och Italien. Vi rör oss inom fiktionens ram, men inte bara där. Romanen tar ett steg till och utmanar läsarens tankevärld i grunden med nya vetenskapliga rön och förklaringsmodeller som rör vid livet självt, döden, och – störst av allt – kärleken.

I Kenneths Filipssons tredje roman som nu är aktuell, "Skiftet", lyfts perspektivet till ett existentiellt och vetenskapshistoriskt plan. En fiktiv och spännande historia med internationell politik på högsta nivå utgör ramberättelsen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone