Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Burflickan
Isbn: 978-91-8842-913-1
Förlag: Bladh by Bladh
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2016

E-bok

Burflickan

En ny mystisk och maxad spänningsroman av författaren till Fjärilspojken!

Aron är en udda ung man som älskar bin och biodling. När han var liten dog hans pappa på ett brutalt och märkligt sätt mitt framför hans ögon. Sedan dess bär han på en känsla att han borde hämnas. Men på vem? Aron följer sin instinkt som för honom långt hemifrån men allt närmare sitt ursprung. Den dramatiska historien om ett dåraktigt experiment, en fängslad burflicka och onda krafter rullar upp.
Halvsyskonen Nelly och Jonas blev utsatta för grymheter som barn. Experimenten som utfördes på dem utrustade dem med extrem intuition och en alltmer symbiotisk samhörighet. Nu har de bestämt sig för att göra något positivt av sitt öde. Men deras märkliga kraft är oförutsägbar. Ibland sätter den käppar i hjulet.
Finansgeniet Nelly lider av melankoli ända sedan dottern Lilja föddes. Hon känner sig snärjd, instängd. Och värre ska det bli. Jonas jobbar som analytiker på det gåtfulla säkerhetsföretaget Apisec. Han ställs inför en hotande kidnappningsvåg av små barn. Dessutom har han svårt att få till det med sin kollega Isabella.
Vad har Nelly och Jonas gemensamt med Aron? Sambanden sträcker sig långt tillbaka i tiden, till ett av naturvetenskapens mörkaste kapitel. Ett ödesdigert misstag som satt hela mänsklighetens livsvillkor på spel.

Burflickan är en fristående uppföljare till Fjärilspojken och en fantasieggande spänningsroman om kärlek, vänskap och oförsonlig vrede.

Om Fjärilspojken

En vindlande berättelse bakåt i tiden, men också en skräckfylld, bitvis fantastisk historia om gamla drömmer och nuets fasa.
Lotta Olsson/Dagens Nyheter


En bladvändare med perfekt tajming. Otäck, smart och vanebildande.
Stockholms Stadsbibliotek

Spännande, fängslande & stark!
Bloggen Jennies boklista

OM FÖRFATTAREN
Peter Stjernström har arbetat som skribent
i femton år och är även delägare i
författaragenturen Grand Agency.
Burflickan är hans femte roman och en helt fristående uppföljare till
Fjärilspojken, nominerad och sedan vald till en av fem finalister till Stora Ljudbokspriset 2015 i klassen Bästa skönlitteratur, uppläsning av Viktor Åkerblom.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone