Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den osynlige väktaren
Isbn: 978-91-8796-918-8
Förlag: Bucket List Books AB
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2016

E-bok

Den osynlige väktaren

En av årets bästa deckare 2016, enligt Lotta Olsson i DN.

"En debut som är riktigt, riktigt bra" /SVT Go’kväll

"En jäkligt läsvärd thriller!" /Mellan raderna-podden

"En baskisk Fred Vargas möter True Detective." / Livres Hebdo

"Stark och brutal. Missa den inte." /El Periódico

"På senaste tiden har jag läst långa och mycket underhållande romaner som har haft sensationell framgång i Spanien. Dolores Redondos trilogi: Den osynlige väktaren, Benens arv och Offergåvan. De är kriminalromaner av hög kvalitet som utspelar sig i Navarra med en fascinerande huvudperson och fokus på baskisk mytologi." /Isabel Allende

"Förförande magisk, spansk realism." /betyg 6/6 i Norska VG

"Människan vs. bestialiskt brott, släktlegender vs. modern undersökningsteknik, familjetrauman vs. mörka övertygelser." /L"Express

När en tonårsflickas nakna kropp hittas vid Baztánfloden kopplas den snabbt till ett liknande mord som begåtts en månad tidigare. Snart florerar ryktena i den närbelägna byn Elizondo. Är det en ritualmördares verk eller är förövaren basajaun, den osynlige väktaren? Kriminalinspektör Amaia Salazar leder utredningen som tar henne tillbaka till den baskiska landsbygden där hon föddes. Platsen är insvept i dimma och omgiven av ogenomträngliga skogar. Här göms olösta konflikter, och under utredningens gång hemsöks Amaia av en fruktansvärd barndomshemlighet.

Den osynlige väktaren är första delen i en gripande kriminaltrilogi som utspelar sig i de baskiska Pyrenéerna. Serien har sålts i en miljon exemplar bara i Spanien, översatts till över trettio språk och ska bli film. Boken var nominerad till CWA Dagger Award 2015, och spanska La Vanguardia utnämnde den till årets bästa kriminalroman 2013. Turisterna vallfärdar till Baztándalen, där antalet besökare har ökat med 70 %. Den osynlige väktaren ska även bli film med premiär i mars 2017.

De följande delarna i trilogin, Ondskans arv och Offergåvan, utkommer 2017 respektive 2018.

Dolores Redondo är född 1969 i San Sebastian i Spanien och utbildad jurist. Sedan framgången med Baztánböckerna skriver hon på heltid. Hon bor och verkar i Ribera Navarra i norra Spanien. Den osynlige väktaren var hennes debutroman. I oktober i år tilldelades Dolores Redondo litteraturpriset Premio Planeta för sin senaste kriminalroman Todo esto te daré. Priset är Spaniens mest prestigefyllda och prissumman uppgår till närmare 6 miljoner kronor, vilket är näst högst i världen efter Nobelpriset i litteratur.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone