Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nyckeln till Hinsides
Isbn: 978-91-7337-796-6
Förlag: Brombergs Bokförlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: september 2016

E-bok

Nyckeln till Hinsides

Huset Trakeborg har stått tomt i många år sedan den mystiske ägaren spårlöst försvunnit. De 12-åriga tvillingarna Linus och Linnéa flyttar in över sommaren, tillsammans med sin mamma som ska restaurera huset. Linnéa är svårt handikappad sedan födseln och Linus ser inte fram emot en sommar i ett ödsligt hus mitt ute i ingenstans, utan något att göra. Men redan första natten hör han underliga ljud i väggarna och snart börjar saker försvinna. När Linus letar efter ledtrådar i huset hittar han en nyckel under några uppbrutna golvbrädor. Vem har gömt nyckeln - och vart leder den?

Detta är upptakten till ett oupphörligt spännande läsäventyr för fantasyälskare. Nyckeln som Linus hittat för honom snart till en helt annan värld, Hinsides. Hittills har bara en människa hittat dit: Trakeborgs mystiske och numera försvunna ägare. De olika varelserna som bebor Hinsides fruktar att portalen som oavsiktligt öppnats mellan världarna hotar att förstöra allt levande. Snart blir Linus indragen i en gastkramande kamp på liv och död. Till sin hjälp har han Lionora, en flicka i Hinsides som verkar vara en kopia av Linus syster Linnéa...

Karin Alvtegen och Albin Alvtegen, mor och son, har tillsammans skrivit ett hisnande fantasyäventyr av klassiska mått, som säkerligen kommer att tillfredsställa alla som gillar C.S. Lewis och J.K. Rowling.

Boken är illustrerad med svartvita bilder av Alexander Jansson.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone