Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bilden
Isbn: 978-91-7577-371-1
Förlag: Idus förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2017

E-bok

Bilden

Trots kvällstimmen låg ett lätt skymningsljus över nyodlade, öppna fält och ljusgröna lövskogsdungar. Ett och annat hus förmedlade stugvärme genom gula fönster och en flortunn dimma dansade i sänkor och dalgångar.
Axel funderade vidare: ”Du sa att den där Göran jobbat mycket utomlands? Vad då med? Vet du?”
”Ingen aning”, svarade Jesper. ”Och jag bryr mig inte. Huvudsaken att han fixar tillställningar som den här.”

Kändisfotografen Johan Kvist från Stockholm får i uppdrag av reklambyrån Eran Marketing i Jonarp att ta bilder på entreprenören Axel Thunströms thailändska bärplockare till en profilkampanj för Jonarps kommun. Den unge konstintresserade Gustav träffar juridikstuderande Ann i Stockholm som är bekymrad över att hennes lägenhetskompis Kanya inte hör av sig.

Det här är upptakten till en historia om hur hänsynslösa, egoistiska drifter vinner över alla tjusiga ord om människors lika värde. En historia som tar dig till Thailand och Australien men landar hos dem som utnyttjar och de som blir utnyttjade. Men också en historia om hur rakryggade människor tar upp kampen mot rådande maktmissbruk och brist på självrannsakan. För de här kvinnorna förvandlades det högst personliga sveket mot deras tillit och förtroende till en bekräftelse på mänsklig självgodhet. Alla var tydligen inte lika värda. En del människors liv hade inget egenvärde. De hade kommit till bara för att ägas av de utvalda. Och de utvalda bar kavaj och slips och hade en fin titel på visitkortet.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone