Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Matematik på 30 sekunder : de 50 mest betydelsefulla teorierna inom matematiken var och en förklarad på en halv minut
Isbn: 978-91-7617-705-1
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Matematik & statistik
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok

Matematik på 30 sekunder : de 50 mest betydelsefulla teorierna inom matematiken var och en förklarad på en halv minut

Fermats stora sats, pi, fibonaccital och Pascals triangel - visst vet du vad det är? Du har säkert hört talas om dem, men kan du underhålla dina middagsgäster med berättelsen om hur Fermats stora sats till slut bevisades? Eller förklara varför det är en värdelös strategi att fördubbla insatsen om du förlorar i roulette?

Matematik på 30 sekunder hjälper dig att få koll på talen genom att koka ner de komplexa matematiska teorierna till två sidor: 300 ord och en bild. Vill du förstå den avgörande skillnaden mellan potenstal och logaritmer eller varför det finns olika nivåer av oändlighet så är det här rätt bok - den tänder en gnista hos alla som inte precis brann för matten i skolan. Boken ger dig en inblick i matematikernas värld och hjälper dig att förstå matematikens grundprinciper. Läs i din egen takt och upptäck att matematiken faktiskt kan vara helt magisk och inte alls obegriplig och trist.

Redaktören Richard Brown är verksam på matematiska institutionen vid Johns Hopkins University i Baltimore, Maryland.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone