Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnadsväckande upptäckterna inom astronomin, var och en förklarad på en halv minut
Isbn: 978-91-7617-708-2
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok

Astronomi på 30 sekunder : de mest häpnadsväckande upptäckterna inom astronomin, var och en förklarad på en halv minut

Astronomi på 30 sekunder delar upp universums skrämmande väldighet i lagom stora munsbitar: 50 otroliga upptäckter presenteras på två sidor med 300 ord och en bild. Här förklaras en del mycket svåra tankar, begrepp och upptäckter och här presenteras de forskare och observatörer som har gjort så mycket för att knäcka gåtorna om livet, universum och hur allt hänger ihop.

Hur varmt är det på Venus? Kan du skilja på en pulsar och en kvasar? Finns det ett universum eller ett multiversum? Hur kartlägger man den kosmiska bakgrundsstrålningen? Och det mest lockande av allt: Finns det liv därute? Rymden har fascinerat människan i alla tider, här förklaras de största upptäckterna på ett lättillgängligt sätt.

Redaktören dr François Fressin, vid Harvard- Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge i Massachusetts, USA, är en i det team av astronomer som arbetar inom NASA:s projekt Kepler. Dr Fressin upptäckte den första jordstora planeten i bana kring en avlägsen stjärna.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone