Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De döda små
Isbn: 978-91-7779-084-6
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2017

E-bok

De döda små

Det är sommaren 1965, en värmebölja vilar över New York och stadsdelen Queens. En tidig julimorgon vaknar Ruth Malone och upptäcker att hennes två barn är borta. Ett sovrumsfönster står på vid gavel. Efter ett desperat sökande hittas de mördade.
Grannarnas fördomsfulla skvaller om Ruths välsminkade ansikte och utmanande kläder, tillsammans med de tomma spritflaskorna som ligger och skräpar i hennes lägenhet gör att polisen snabbt drar sina slutsatser.
En ung och oerfaren kvällstidningsreporter skickas ut för att skriva om fallet. Han är till en början inne på samma spår som polisen men ju längre tid han följer Ruth, desto mer börjar han tro att det finns en annan sida hos kvinnan som åklagare, polis och press utmålat som en promiskuös femme fatale.
Mördade Ruth Malone sina barn, eller är hon bara ett offer för tillfälligheter? Vilar något långt mer ondskefullt under ytan?

De döda små av Emma Flint är en fängslande debutroman om kärlek, moral och besatthet, och utforskar de sidor av både ondska och godhet som var och en av oss bär på. Boken är baserad på ett autentiskt fall från 1960-talets New York.

EMMA FLINT har redan från tidig ålder varit intresserad av våldsbrott, och har genom åren samlat på sig en kunskapsbank över faktiska mordfall. Hon fascineras också av okonventionella kvinnoöden, både historiska och nutida, vilket inspirerade henne att skriva De döda små.
Flint bor i London, där hon arbetar som teknisk skribent.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone