Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Exekutorn
Isbn: 978-91-7801-212-1
Förlag: Storyside
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

Exekutorn

Martinas tillvaro vänds fullständigt upp och ner när Johan en dag bekänner att han har ett förhållande med Paula och helt frankt meddelar att han vill skiljas. I ett slag förbyts kärleken och tryggheten i förbittrade förebråelser och förtvivlan - till och med barnen håller på att tas ifrån henne. Det är hennes livs nederlag men genom sitt nya arbete återfår Martina dock en smula av sin förlorade självkänsla.

En ungdomsliga härjar i området och Martina blir redan under sin första arbetsvecka varse det brutala våldet: två unga män hittas mördade, den ene i ett källarförråd och den andre i en tvättstuga. Av allt att döma rör det sig om uppgörelser i den undre världen - uppgörelser som börjar kasta allt hotfullare skuggor över Martinas liv.

Samtidigt, i periferin, skymtar en gestalt med helt andra motiv ...

Exekutorn utspelar sig i en fiktiv men högst verklighetsförankrad Stockholmsförort där de sociala problemen bereder väg för de kriminella elementen. Med smidiga rörelser lotsar Ritta Jacobsson läsaren från de välbärgade villakvarteren till de nedklottrade betonggårdarna och knyter ihop de till synes disparata trådarna till en lika fängslande som fasaväckande väv. Det har blivit en både angelägen och oroande kriminalroman om makt och vanmakt, om orsak och verkan - om vidriga brott och ohyggliga straff.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone