Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den svarta stenen : Del 2
Isbn: 978-91-7765-150-5
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

Den svarta stenen : Del 2

Eloise minns sin syster Angels berättelse hur hon hade lyckats skjuta bort Vargols svarta sten ur hans hjälm, den sten som gjort honom ondskefull. Detta var för fem år sedan. Är det möjligen samma sten som Kevin höll i sin hand innan han försvann? Han kunde i denna stund vara utsatt för en mycket stor fara! Eloise måste hitta Kevin och varna honom. Han är trots allt hennes pojkvän och de har just förlovat sig.
Men det är inte bara stenen som oroar henne. I flera byar har folk sett Vargol rida omkring i svart rustning och hjälm! Det kan omöjligt vara samme onde kung som Angel och Will dödat, utan en ny Vargol. Det märkliga är att han dök upp strax efter Kevins försvinnande.
Eloise bär på en hemsk misstanke, som hon inte vågar nämna för någon, inte ens sin egen syster. Men under färden försöker hon få klarhet i saken genom att prata med sin vän Robin.
"Vad tror du om den nye Vargol, vem är han egentligen?" frågar hon honom.
"Jag vet inte. Han som dog för fem år sedan är ju för länge sedan borta. Det här är säkert någon ny som försöker efterlikna honom. Ju snabbare vi får av honom hjälmen, desto snabbare får vi veta vem han är", svarar Robin.
"Ja, det låter som en bra idé", säger Eloise.
Snart kommer de in i den tätare delen av skogen och rider på under en stunds tystnad. Det luktar gott av ormbunkar och blåbärsris och Eloise njuter av resan. Hon är just på väg att fråga Robin var de ska göra sin första paus, då ett enormt nät faller ner över dem.
De är fångade i en fälla!


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone