Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dålig mamma ... eller superkvinna? Barn och karriär – så klarar du de orimliga kraven
Isbn: 978-91-7783-010-8
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: december 2017

E-bok

Dålig mamma ... eller superkvinna? Barn och karriär – så klarar du de orimliga kraven

'Jag har blivit anmäld till socialen för det finns folk som anser att jag inte kan ta hand om mina barn ordentligt eftersom jag syns för mycket i TV-rutan.' - Jessica Almenäs

Programledaren Jessica Almenäs är en av många kvinnor som kommer till tals i boken Dålig mamma eller superkvinna? Hon är långt ifrån ensam om sina upplevelser av att bli utpekad som en dålig mor för att folk anser att hon arbetar för mycket. Att hon i stället borde ta hand om sina barn.

En mamma som är framgångsrik blir hårt behandlad av sin omgivning från dagispersonalen och arbetskamrater till kompletta främlingar. Hur gör de kvinnor som har ett krävande arbetsliv? Hur har de praktiskt löst sitt vardagspussel? Vilket pris har de fått betala?

Therese Albrechtson har intervjuat en mängd kvinnor, bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg, Gudrun Schyman, Karin Adelsköld och Elaine Eksvärd.

I den här boken sammanställer hon sina och deras erfarenheter för att lyfta fram de problem som drabbar kvinnor som både vill satsa på sitt arbete och vara mammor för att så ge hjälp till andra kvinnor i karriären.

Therese Albrechtson startade sitt första företag direkt efter gymnasiet och brukar kallas superentreprenör och serieentreprenör. Hon är 32 år och driver i dag tre aktiebolag. Therese är en uppskattad inspiratör och anlitas som föreläsare av såväl näringsliv och politiker som skolor. Boken är skriven tillsammans med Maria Otterling.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone