Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mod att vara sårbar
Isbn: 978-91-7387-667-4
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: januari 2018

E-bok

Mod att vara sårbar

Varje gång vi möter någon för första gången eller inleder ett samtal som vi vet kan bli svårt tar vi en risk. Vi känner oss osäkra och utsatta. Vi känner oss sårbara. De flesta av oss kämpar emot de känslorna vi vill ge intryck av att ha situationen under kontroll.

Sociologen Brené Brown utmanar oss att möta sårbarheten på ett annat sätt. Vi tror att vi vet att sårbarhet är samma sak som svaghet, men tänk om sårbarheten i själva verket är en kraftkälla, en styrka? När vi stänger till för andra och inte visar vilka vi verkligen är, då skapar vi också ett avstånd till de människor, känslor och händelser som ger våra liv mening och riktning.

Brené Brown är sociologen som har fått miljoner människor att fundera över sårbarhet och skamtålighet som förutsättningar för ett lyckligt liv. Mod att vara sårbar bygger på tolv års forskning med intervjuer bland män och kvinnor, studenter, psykologer, sociologer, lärare och på många möten med människor som lyssnat till hennes föredrag och kommit fram för att tala med henne efteråt. De har berättat om föräldraskap, relationer, kärlek, arbete, vänskap, yrkesliv och ledarskap.

Brené Brown har doktorerat i sociologi och är research professor vid University of Houston Graduate College of Social Work. Efter sitt uppmärksammade föredrag om sårbarhet på konferensen TEDx Houston har hon också föreläst på den stora TED-konferensen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone