Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Möte med kärleken
Isbn: 978-87-1183-593-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Möte med kärleken

Överstelöjtnanten Sixten Sparre kom från en av Sveriges mest förnäma adelsfamiljer. Elvira Madigan var en tysk cirkusartist, dansös och konstryttarinna. De två huvudpersonerna i en av de mest uppseendeväckande och sorgliga kärlekshistorierna. Men vad hände egentligen när Sixten Sparre förälskade sig i Elvira Madigan?

Sixten, som var gift och djupt skuldsatt efter att ha misskött sin ekonomi, föll pladask för den unga spännande Elvira. De började brevväxla, men Elvira försökte flera gånger avsluta kontakten med Sixten.

Sixtens känslor blev allt hetare, samtidigt som Elvira blev allt mer desperat. Det börjar bli tydligt för alla som känner till den hemliga brevväxlingen att relationen endast kan sluta i tragedi.

Denna bok är starkt influerad av verkliga händelser.

Birgit Th. Sparre (1903-1984) var en svensk författare. Birgit föddes under hemliga omständigheter och fick aldrig veta vilka hennes biologiska föräldrar var. Hon växte upp som fosterbarn och debuterade som författare som 22-åring. Mest känd är hon för romansviten Gårdarna runt sjön.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone