Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hinsides väktare
Isbn: 978-91-7337-888-8
Förlag: Brombergs Bokförlag
Kategori:
9-12 år Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Hinsides väktare

Detta är den tredje och avslutande delen i Hinsidesäventyret.

Det som varit mest ovanligt i tolvåriga Linus liv är det faktum att hans tvillingsyster Linnéa är svårt handikappad sedan födseln. Det vill säga, fram till den sommar då hans mamma hyr det övergivna huset Trakeborg under en sommar. Efter det är inget sig likt i Linus liv.

Han upptäcker många mystiska saker i det gamla huset, bland annat en portal in i en annan värld. Världen kallas Hinsides och där träffar han Trakeborgs sedan länge försvunne ägare, Vilhelm. I Hinsides finns också Lionora som är en kopia av Linnéa, men som är frisk och besitter magiska förmågor och styrka.

I Hinsides Väktare har ett ondskefullt väsen tagit sig in i Linus medvetande och hotar att ta över honom. Medan Lionora kämpar med sina egna svikande krafter, måste hon inte bara anamma sin nya roll som Hinsides Väktare utan också kämpa mot - och för - sin egen älskade bror, innan det är för sent.

Karin Alvtegen och Albin Alvtegen, mor och son, har tillsammans skrivit ett hisnande fantasyäventyr av klassiska mått, som säkerligen kommer att tillfredsställa alla som gillar C.S. Lewis och J.K. Rowling.

Böckerna är illustrerade med svartvita bilder av Alexander Jansson. Boken vänder sig till läsare i åldern 9-12.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone