Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vänd om min längtan
Isbn: 978-95-2333-170-9
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2018
Uppläsare: Ann-Luise Bertell
Length: 4 timmar 48 minuter

Ljudbok

Vänd om min längtan

”Vi reste från leran, stenarna och de salta sillarna. Vi reste från gräftorna, blåsorna i händerna de få möjligheterna. Vi reste från alla sorgsna ögon som alltid skulle förfölja oss. Vissa av oss reste från händer som försökte hålla oss kvar, andra reste bort från tigandet och ensamheten, det gamla landets faror. Vi visste inte vart vi var på väg, men vi visste att livet från och med nu var nytt varje dag.”
Vänd om min längtan är ett utvandrarepos i fickformat, kristalliserat i scener ur Maria Alinas liv. Hon hade en far som dog för tidigt och en mor som kunde vända hästars längtan. Lillebror Jakob drömde om att bli fågel. Storebror Harald ger sig av till Canada, och skickar sedan pengar så den sextonåriga Maria kan följa efter.
En bok om att först i dödens väntrum berätta det mest väsentliga. Om människor om tiger i flera generationer. Om tårar som skall stanna på insidan – fast för läsaren blir det så gott som omöjligt.
 
”Vänd om min längtan är en Amerikaroman som trollbinder från början till slut. Där man kanske hade väntat sig en utvandrartrilogi bestående av tjocka tegelstenar vänder Ann-Luise Bertell fördomsfritt upp och ner på konventionerna. Hon skriver kort och koncist i berörande och hjärtskärande scener.”
SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2016
 
”En vackert berättad historia med väldig känsla”
YUKIKO DUKE, GOMORRON SVERIGE


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone