Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Definitivt okysst
Isbn: 978-91-7337-964-9
Förlag: Brombergs Bokförlag
Kategori:
Romaner 12-15 år Unga vuxna
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok

Definitivt okysst

Liv har bestämt sig: sista året i högstadiet ska bli hennes bästa ever. Hon ska bli en ny, mycket coolare person som inte längre bryr sig om att hon är annorlunda och saknar högerarm. Det här är året då hon ska få sin första kyss.

Men skolstarten blir inte alls som hon har tänkt sig. Under lovet har det börjat skava rejält med bästisen Ellie, och de nya niorna som börjar på hennes skola har inte sett en enarmad tjej förut. De har hårda, kalla ögon. Alla utom Tobbe, men han verkar å andra sidan bara ha blickar för Ellie.

Liv gör allt för att slippa visa sig i baddräkt på simlektionerna, men när hon är ensam i simhallen tidiga morgnar avverkar hon längder som ett riktigt proffs. Först när skolan arrangerar en simtävling tvingas hon välja om hon ska vara rädd och okysst hela livet eller våga bli den hon vill vara.

Emma Askling har skrivit en underbar ungdomsbok i bästa feelgood-anda som de flesta tonåringar kan känna igen sig i. Den handlar om vänskap, om att känna sig annorlunda och att våga tro på att andra kan tycka om en.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone