Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Söndag: gudstjänst i en ny tid
Isbn: 978-91-7387-813-5
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Religion
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Söndag: gudstjänst i en ny tid

av
När man tänker efter är det ganska märkligt. Att fira gudstjänst. Söndag efter söndag. Jesus uppståndelse på påsksöndagen var så radikal och omvälvande att just denna veckodag fick bli den nya tidens högtidsdag. Söndag, solens dag, den nya tidens och det nya livets dag.

Detta är en bok om gudstjänsten som reflekterar över historien för att bättre kunna orientera sig mot framtiden. Varifrån kommer vi - och vart är vi på väg?

Frikyrkligheten är en tradition i förändring. Mycket av sådant som var givet för några decennier sedan har försvunnit i dag: syndakatalog, församlingstukt, strängmusik, bibelstudier, tungotal. Annat ökar eller har tillkommit: lovsångsteam, ett mer regelbundet nattvardsfirande, ljusbärare och på vissa håll ikoner. 

Frågorna är många: Vad är tillbedjan? Hur skapar man en gudstjänst som tål att upprepas och som lär oss att leva som kristna? Hur skapar man delaktighet i en gudstjänst på riktigt? Och kan man tänka att församlingsarbetarens uppgift är att vara med och forma en gudstjänst som man faktiskt själv vill vara en del av?

Här skriver elva svenska pastorer, förkunnare och församlingsföreståndare om gudstjänsten utifrån olika moment och aspekter: ordningen, nattvarden, predikan, musiken, eftermötet, delaktighet och så vidare.

Författare: Joel Halldorf, Maria Ledstam, Joakim Hagerius, Michael Johnson, Andreaz Hedén, Åsa Molin, Marcus Sönnerbrandt, Eleonore Gustafsson, Jonas Eveborn, Robert Eriksson, Carin Dernulf.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone