Hoppa till innehållet
Omslagsbild för INTE RÄDDA - MEN BEREDDA - bibelstudier över Första Petrusbrevet
Isbn: 978-91-7518-337-4
Förlag: BV Förlag
Kategori:
Unga vuxna Religion
Tillgänglig sedan: november 2018

E-bok

INTE RÄDDA - MEN BEREDDA - bibelstudier över Första Petrusbrevet

Att bli kristen innebär att man har en ny identitet; man blir medborgare i Guds riike och medlem av hans folk. För den första generationen kristna, som levde i det romerska riket, väckte den nya tillhörigheten frågor. Borde man lyda myndigheterna trots att man hade en ny Herre? Hur var man en kristen slav? Hur skulle man förhålla sig till sin partner om man inte hade tron gemensam? Och hur skulle man hantera lidandet som kom av att bekänna sig till Jesus?
   En ny identitet i Kristus har också den som blir, eller är, kristen idag. Utmaningaran att leva i en omgivning som inte delar tron på Jesus finns också idag. Första Petrusbrevet har myclet att hjälpa oss med.aposten Petrus pekar på Jesus, ingjuter hopp och undervisar om att leva ett liv i Kristuslikhet. 
   Inte rädda - men beredda är en bok för läsning enskilt eller i bibelstudiegruppen. Samtalsfrågorna  hjälper oss att lyfta in texterna i vår egen vardag och att beröra våra egna liv.

Daniel Ringdahl (född 1984) är bosatt i Stockholm, predikant i Roseniuskyrkan och gymnasielärare i svenska och filosofi på Johan Movingers gymnasium. Han har tidigare skrivit Inte så bara - om reformationen och att vara evangelisk-luthersk kristen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone