Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Historia Nu Dok: Sverige och kalla kriget
Isbn: 978-91-8050-306-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: maj 2023
Uppläsare: Urban Lindstedt
Length: 1 timme 51 minuter

Ljudbok

Historia Nu Dok: Sverige och kalla kriget

av

Kalla kriget var påtagligt för hela världen. Det alliansfria Sverige tvingades inordna sig i en global konflikt mellan USA och Sovjetunionen, som uppstod i direkt anslutning till andra världskriget. Sverige kom att profilera sig som ett fredligt och alliansfritt land på den internationella arenan, samtidigt var vi i allra högsta grad redo för krig och attacker.

Men hur involverade var Sverige i det kalla kriget? Var vi passiva observatörer som studerade supermakternas kamp? Eller var vi i själva verket involverade? Och om så var fallet, när skulle vi då ha dragits in i det? Flera händelser i Sveriges 1900-talshistoria – däribland ubåtar som går på grund, ertappade spioner och nedskjutna flygplan – visar att kriget var närmare än vad många tror idag.

Historia Nu Dok är podden som går historien på djupet. I den här samlade dokumentärserien får du i tre avsnitt orsakerna till kalla kriget liksom Sveriges roll i världspolitiken. Programledaren Urban Lindstedt navigerar tillsammans med sakkunniga röster om den globala konflikt som påverkade efterkrigstiden.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone